Kutsumme sinut Luopioisiin kanootinrakennuskurssille. Kanootin rakentamisen lisäksi tarjoamme osallistujille mahdollisuuden tutustua Luopioisten ihmisiin ja ympäristöön. CNC-jyrsittyjen osien avulla kanootin rakentaminen on mahdollista myös vähemmän kokeneille käsityöläisille.

Vuoden 2024 ensimmäinen kanootinrakennuskurssi järjestetään 03.06.-14.06.2024 (2 paikkaa jäljellä). 

Toinen kurssi järjestetään 01.07-12-07.2024 (1 paikka jäljellä)

Ämmätsän kartanon pihapiirissä Pälkäneellä.  Suunnittelemme parhaillaan uusien kurssien päivämääriä tälle kesälle, ja pidämme teidät ajan tasalla täällä.

Jos haluat ilmoittautua tai sinulla on kysyttävää kurssista, ota yhteyttä kurssin vetäjään Juho Paasoon (+358 45 6720874) tai Leena Ilmola-Sheppardiin (+358 40 5454265) Vendia Woodsista. 

Kurssimme on tänä vuonna suunniteltu rakentajapareille.  Koska rakennettava kanootti on kaksipaikkainensopii kurssi äidille/isälle ja pojalle/tyttärelle, pariskunnille tai vaikkapa yhteisenä projektina hyvän ystävän kanssa. Yhdessäolo on taas tärkeä osa tätä kurssia. Kuten viime vuonnakin, tarjoamme erilaisia majoitusvaihtoehtoja ja vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin. 

Kanootti

Kurssilla rakennettava kanootti on asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme Thomas Vochezerin (holzkajakwerft.de) moderni malli. Se on kaksipaikkainen ja sopii erinomaisesti vesiretkeilyyn. Kanootti on suunniteltu erityisesti Vendia venelaudoista valmistettavaksi. Kanootin rakenne on limisaumainen, 5 ja 6 mm:n paksuisista CNC jyrsityistä laudoista valmistettu, joten lasikuitua ei tarvitse käyttää.  Näin varmistamme, että järviin ei pääse mikromuovipäästöjä. 

Pintakäsittely tehdään paikan päällä pellavaöljyn, mäntytervan ja puutärpätin seoksella, jolloin käsittely saadaan valmiiksi lyhyessä ajassa ja kanootti voidaan ottaa heti käyttöön. Jätämme tietenkin jokaisen kurssilaisen tehtäväksi tehdä pintakäsittelyn oman makunsa mukaan.

Finnia Kanu 3

Finnia - Limisaumakanootti

Tekniset tiedot:

  • Pituus: 4,56m
  • Leveys: 0,8m
  • Paino: 30kg
  • Istumapaikat: 2
  • Hyötykuorma: 200kg
  • Materiaali: Vendia Venelauta 
  • Pintakäsittely: Pellavaöljy - Hautaterva - Puutärpätti Sekoitus

Lakkaus on myös mahdollinen, mutta sitä ei ehdi tekemään kurssin aikana.

Lähettäkää minulle lisätietoja kurssista, kiitos!

Majoitus

Ämmätsän Kartanon tila on kaunis 1700-luvun maatila. Se sijaitsee laajojen metsien keskellä, pienen järven rannalla, ja tarjoaa erittäin kauniit puitteet kanootinrakennuskurssillemme. Kuvissa näkyvä rakennus on kunnostettu viime vuosina ja tarjoaa vieraille erittäin mukavan skandinaavisen tunnelman. Majoituspaikassa on 3 kahden hengen huonetta ja tilavat yhteiset tilat. Suuri yhteinen keittiö on ihanteellinen sosiaalisiin iltoihin hyvän ruoan äärellä. Matkaa Luopioisiin on n. 13 km. Kurssin ajaksi on mahdollista lainata sähköpyöriä/polkupyöriä.

Saapuminen asuntovaunun / asuntoauton kanssa

Kartanon pihapiiristä voi myös vuokrata asuntovaunupaikan. Rantasauna on kaikkien kurssilaisten käytettävissä. On myös mahdollista yöpyä teltassa. Kurssilaisillamme on myös mahdollisuus järjestää oma majoitus esimerkiksi vuokramökissä lähistöllä, autamme mielellämme myös tässä.

Luopioinen

Kuvassa näkyy Kukkiajärvi. Tälle järvelle on ominaista monet pienet saaret, kauniit lahdet ja lukemattomat oleskelupaikat, ja se tarjoaa erittäin kauniin melonta-alueen. Matalan syvyyden ja monien vaarallisten kivien vuoksi järvi on vaikea vesistö moottoriveneilijöille, sitäkin parempi meille melojille!

Luopioisten aluetta luonnehtivat vanhat metsät ja monet pienet ja keskikokoiset järvet. Luopioisten kylä sijaitsee Kukkiajärven länsirannalla ja tarjoaa vierailijoille monia mahdollisuuksia. Urheilu- ja kulttuuritarjonta on monipuolista kesäkuukausina. Noin 60 kilometrin päässä sijaitsevat hieman suuremmat kaupungit Tampere ja Hämeenlinna, jotka ovat varmasti matkan arvoisia.

Kukkiajärvi

Lähettäkää minulle lisätietoja kurssista, kiitos!

Varaa kurssi

Osallistujien määrä on rajoitettu 6 kanoottiin. Jos olet kiinnostunut, pyydä lisätietoja kurssista yllä olevalla lomakkeella, tai soita meille: kurssin vetäjä Juho Paaso (+358 45 6720874) tai Leena Ilmola-Sheppard (+358 40 5454265) Vendia Woodsista.

Lupaavan alun jälkeen vuonna 2023 odotamme innolla ensi kesän kursseja!

Hinnat:

Kanoottikurssi (sis. kaikki materiaalit, opastuksen, työkalut): 2480,- (sis 24%Alv.) / Hinta yhteen kanoottiin

Majoitus: 

-oma teltta: 20€/yö/teltta           

-karavaani/asuntovaunu: 30€/yö/asuntovaunu

-Mäkelä / vanha entisöity puutalo (max 6hkl): 1400,-/12pv

-Mökki Kukkia järven rannalla: pyydä tarjouksen

-Aamiainen / Kahvit / Lounas: 30,- pv/hkl

  

Jos olet kiinnostunut järjestämään itse Finnia Canoe -kanootinrakennuskursseja, ota meihin yhteyttä. Kanootti toimitetaan rakennussarjana, joka sisältää kaikki tarvittavat materiaalit, vaatimukset työpajassa ovat minimaaliset.

Yhteistyökumppaanit

 

Festool