In english Auf Deutsch På Svenska En français

Yleistä tietoa yrityksestämme

VENDIA WOODS sijaitsee Rautalammilla, Keski-Suomen ja Savon rajamailla, hyvän raaka-aineen keskellä. Kehitämme, valmistamme ja markkinoimme VENDIA -tuotteita. Tarjoamme asiakkaillemme parhaat mahdolliset tuotteet puuveneen rakentamiseen. Ensimmäisenä tuotteena, keväällä 2014, toimme markkinoille leikatuista mäntyviiluista valmistetun VENDIA -venelaudan. Seuraavaksi esittelimme kaari-, köli- ja parraspuut, selkälaudat sekä ammattilaisille suunnatun VENDIA Pron.

VENDIA -venelaudan kehittäminen aloitettiin keväällä 2013. Tavoitteena oli kehittää tuote, jossa yhdistyvät perinteisen laudan ja vanerin hyvät ominaisuudet. Useiden kokeiden ja testien jälkeen päädyttiin leikatuista viiluista valmistettuun rakenteeseen. Ensimmäinen vene VENDIA -venelaudasta valmistui Ingmanin Käsi- ja Taideteollisuusoppilaitoksessa tammikuussa 2014. Tämän jälkeen niin veneenveistäjät kuin veneilijätkin ovat ihastuneet VENDIAN helppoon työstettävyyteen sekä kauniiseen ulkonäköön, ja lukuisat veneet VENDIA -venelaudasta ovat jo vesillä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Yrityksen taustat ulottuvat yli kolmen vuosikymmenen taakse. Aloitimme koivun ja erikoismännyn sahaamisen Rautalammilla vuonna 1982. Vuodesta 1991 alkaen erikoistuimme oksattoman, järeän koivutukin jalostukseen. Leikattua koivuviilua valmistettiin vuosina 2008-2012. Koivun sahaaminen  jatkui aina vuoden 2013 loppuun saakka. Tänä päivänä keskitymme VENDIA -tuoteperheen kehittämiseen.

VENDIA WOODS

vendia@vendia.fi
040 021 6109

Kivisalmentie 731
77700 Rautalampi