VENDIA WOODS
facebook sivuille
In english
vendia | 11.7.2014

Voita puuvene omaksesi!

Arvontalomake avattu osoitteessa: www.vendia.fi/arvonta

Puuvene on esillä Sulkavan Suursouduissa 11.-12.7.2014 VENDIAN esittelypisteellä.

Tervetuloa ihastelemaan!

vendia | 6.7.2014

VENDIA on esillä Sulkavan Suursouduissa perjantaista sunnuntaihin 11.-12.7.2014. VENDIAN esittelypisteellä pääset tutustumaan uudentyyppiseen VENDIA -venelautaan veneenrakennusmateriaalina. Esittelypisteellä on esillä myös suorasyisestä VENDIA –venelaudasta valmistettu puuvene. 

VENDIAN esittelypisteen löydät Suursoutujen torialueelta aivan  kisakansliaa vastapäätä (paikka T7 kartassa). 

Voita esillä oleva puuvene omaksi! Veneen ovat  valmistaneet veneenrakennuksen opiskelijat Johannes Leppävuori ja Jarmo Parviainen Ingmanin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta. Veneen arvo on 2.500 euroa. Arvontaan on mahdollista osallistua joko paikanpäällä Suursouduissa tai VENDIAN kotisivuilla erillisellä arvonta-sivustolla. Arvontalomake avataan perjantaina 11.7.2014 klo 12 VENDIAN kotisivuilla. Virallinen arvonta osallistujien kesken suoritetaan Suursouduissa lauantaina 12.7.2014 klo 18.00. Voittajaan otamme henkilökohtaisesti yhteyttä.

Tervetuloa Sulkavan Suursoutuihin!

vendia | 3.7.2014

Ensimmäinen puuvene VENDIA –venelaudasta valmistettiin Ingmanin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa tammikuussa 2014. Uudentyyppinen venelauta puuveneen rakentamiseen otettiin vastaan mielenkiinnolla, ja se nähtiin tervetulleena uutuutena perinteisen venevanerin rinnalle. Ensi näkemältä VENDIA on materiaalina uskomattoman kaunista, kuvailee ensimmäisen VENDIA-puuveneen rakentanut Ilmo Koivisto. Materiaalina venelauta on kaunista ja oksatonta mäntyä, jollaista on ollut vaikea löytää veneenrakentamiseen.

Veneen on suunnitellut veneensuunnittelija Jarmo Häkkinen, ja vene on malliltaan Venla-vene. Sen on rakentanut veneenveiston opettaja Ilmo Koivisto. Koivisto kehuu VENDIA -venelaudan työstettävyyttä. VENDIAA on helppo taivuttaa, ja se säilyttää hyvin muotonsa, johon se on taivutettu. VENDIA taipuu huomattavasti venevaneria paremmin, kertoo Koivisto.

Leikatuista viiluista valmistetussa VENDIA -venelaudassa on ainoastaan kaksi poikittaisviilua, mikä tekee viistepintojen ja kyntteiden työstämisestä helppoa.

Kuvassa vasemmalta Ilmo Koivisto, Jarmo Parviainen ja Johannes Leppävuori.

Lopputulos on saanut ihailua myös ulkopuolisilta. Erityisesti ihailua on saanut raaka-aineen kaunis ulkonäkö, kertoo Koivisto. Kaunis, oksaton pinta tekee veneestä huolitellun näköisen.